Prima femeie de culoare, pe o monedă

Prima femeie de culoare, pe o monedă

Fosta poetă şi activistă americană, Maya Angelou este prima femeie de culoare care va apărea pe o monedă din SUA. Decizia a venit ca parte a programului ” Femei Americane pe moneda de 25 de cenţi ” , mişcare propusă de prima femeie secretar al trezoriei SUA, Janet Yellen.

Maya Angelou a fost prima femeie de culoare care a scris şi a recitat un poem la o inaugurare prezidenţială.

Angelou a devenit cunoscută după publicarea autobiografiei din 1969, ” Ştiu de ce cântă păsările în colivie”, carte care relatează copilăria sa. În 2010, cu 4 ani înainte să moară, a primit cea mai înaltă distincţie civilă americană din partea preşedintelui SUA de atunci, Barack Obama. De-a lungul vieţii, Maya Angelou a scris peste 30 de best-seller-uri , dintre 7 autobiografii. Cuvintele lui Angelou au oferit susţinere morală multor persoane care au ştiut să înveţe din experienţele ei de viaţă.

Statele Unite plănuiesc să emită alte 20 de monede de 25 de cenţi cu chipurile altor femei americane care au avut un puternic impact în istoria ţării. Printre ele se numără şi Sally Ride, prima femeie astronaut ,şi Anna May Wong, prima vedetă chinezo-americană de la Hollywood.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt