Prima cartea româno-ucraineană - Prima News

Prima cartea româno-ucraineană

În România sunt peste 35.000 de copii ucraineni, refugiați împreună cu părinții din calea războiului. Mulți dintre ei au reuțit să se integreze și să creeze o legătură puternică cu copiii din România.

Merg la școală, se joacă, au activități împreună prin care încearcă să se cunoască mai bine, iar de acum prima cartea de povești scrisă atât în ucraineană cât și în română. Proiectul îi aparține unei ilustratoare celebre din țara vecină, refugiată la rândul săi în Bulgaria. Volumul de povești a fost o bucurie pentru cei mici.

Lansarea cărții a avut loc la școala Uruguay din Capitală, unde învăță aproximativ 200 de elevi ucraineni, de la clasa zero până la clasa a 12-a. Volumul ,,O casă capricioasă” spune povestea miilor de femei și mame care au fugit în lume, departe de războiul din Ucraina, pentru aș proteja copiii și familia.

În același timp, cartea este și un adevărat album de artă, fiind scrisă de o ilustratoare foarte talentată din Ucraina, refugiată la rândul său în Bulgaria. De la începutul războiului din țara vecină peste trei milioane de ucraineni au ajuns ăn România. Dintre aceștia mai mult de 35 de mii sunt copii, care trebuie să meargă la școală. Treptat au reușit să se integreze.

Cartea este disponibilă online și în toate librăriile din țară.

Total
0
Shares
Total
0
Share