Prima cartea româno-ucraineană

Prima cartea româno-ucraineană

În România sunt peste 35.000 de copii ucraineni, refugiaţi împreună cu părinţii din calea războiului. Mulţi dintre ei au reuţit să se integreze şi să creeze o legătură puternică cu copiii din România.

Merg la şcoală, se joacă, au activităţi împreună prin care încearcă să se cunoască mai bine, iar de acum prima cartea de poveşti scrisă atât în ucraineană cât şi în română. Proiectul îi aparţine unei ilustratoare celebre din ţara vecină, refugiată la rândul săi în Bulgaria. Volumul de poveşti a fost o bucurie pentru cei mici.

Lansarea cărţii a avut loc la şcoala Uruguay din Capitală, unde învăţă aproximativ 200 de elevi ucraineni, de la clasa zero până la clasa a 12-a. Volumul ,,O casă capricioasă” spune povestea miilor de femei şi mame care au fugit în lume, departe de războiul din Ucraina, pentru aş proteja copiii şi familia.

În acelaşi timp, cartea este şi un adevărat album de artă, fiind scrisă de o ilustratoare foarte talentată din Ucraina, refugiată la rândul său în Bulgaria. De la începutul războiului din ţara vecină peste trei milioane de ucraineni au ajuns ăn România. Dintre aceştia mai mult de 35 de mii sunt copii, care trebuie să meargă la şcoală. Treptat au reuşit să se integreze.

Cartea este disponibilă online şi în toate librăriile din ţară.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt