Prim-vicepreşedintele PMP, Marius Paşcan: Profesorii sunt trataţi ca lăutarii cărora li se lipesc bani pe frunte. Batjocura a început cu alocarea celui mai mic buget din istorie pentru învăţământ.

Prim-vicepreşedintele PMP, Marius Paşcan: Profesorii sunt trataţi ca lăutarii cărora li se lipesc bani pe frunte. Batjocura a început cu alocarea celui mai mic buget din istorie pentru învăţământ.

Atitudinea arogantă a guvernanţilor faţă de profesori a transformat greva acestora într-un bulgăre de zăpadă, care se rostogoleşte şi devine din ce în ce mai mare, a declarat la Prima News deputatul USR Christian Seidler.

„La început, liderii partidelor de la guvernare Marcel şi cu Nelu, nici n-au băgat în seamă greva profesorilor. Din păcate, nefiind gestionată cum trebuie şi la timp, lucrurile s-au agravat. Acum e ca un bulgăre de zăpadă, vor fi din ce în ce mai multe sindicate, li se cer din ce în ce mai mulţi bani, pe care nu-i au. România va fi privată în acest an de zeci de milioane de euro din cauza ratării jaloanelor din PNRR”, a arătat politicianul.

El a susţinut că disponibilitatea actualului guvern pentru a face reforme este zero.

„Mai bine nu taie pensiile speciale în loc să dea bani pentru profesori. Pentru cei care-i votează se găsesc bani. În timp ce le spui profesorilor că nu ai bani, treci prin Parlament o ordonanţă de urgenţă pentru mărirea salariilor cu 50 la sută la Agenţia Fondului de Mediu”, a adăugat Seidler.

Prim-vicepreşedintele PMP Marius Paşcan a arătat şi el că, în timp ce profesorilor li se spune că nu sunt bani, au fost mărite salariile în primării şi guvernanţii au inventat noi categorii de pensionari speciali.

„Dar batjocura a început cu alocarea celui mai mic buget din istorie pentru învăţământ. Profesorii sunt trataţi ca lăutarii cărora li se lipesc bani pe frunte. Măcar actualizarea cu rata inflaţiei ar însemna creşterea cu 15 la sută”, a adăugat Paşcan.

Deputatul PSD Călin Matieş este, însă, de părere că va fi găsită o soluţie favorabilă pentru ambele părţi din acest conflict.

„Sunt un milion de părinţi care n-au cu cine să-şi ţină copiii acasă, trebuie să ne gândim şi la ei. Aici nu e o discuţie, ci se vrea să se impună o soluţie de către sindicate”, a susţinut Matieş.

Afla mai multe despregrevaprofesoripsdusr
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt