Preţurile la energie ar putea creşte iar

Preţurile la energie ar putea creşte iar

Primăvara ar putea veni cu facturi şi mai mari, avertizează specialiştii. În ciuda compensării pentru două luni, este
nevoie urgentă de măsuri altfel vom ajunge în imposibilitate de plată. La Arad, autorităţile spun că mai au bani pentru gaze timp de doar 10 zile. Iar facturile mari continuă să vină. Castelul Peleş a primit pentru luna ianuarie o factură la încălzire de 32 de mii de euro, dublu faţă de luna precedentă.

De luni bune, aradenii au caloriferele mai mult reci. Din cauza preţului mare al gigacaloriei, sistemul de termoficare funcţionează în sistem de avarie.

Faţă de anul trecut, spune primarul, facturile s-au triplat astfel că tot bugetul este cheltuit cu încălzirea.

Specialiştii avertizează că scumpirile nu se opresc aici. Din primăvară preţurile vor creşte chiar şi cu 120% la gaze şi cu peste 70% la electricitate.

În aceste condiţii, premierul îi avertizează pe cei din industrie că statul nu va compensa la nesfârşit. Trebuie găsită o soluţie care să fie asumată atât de producători şi furnizori cât şi de Guvern. În caz contrar, ne aşteaptă falimentul pe toţi.

Pentru lunile februarie şi martie, Executivul a decis un set de măsuri de ajutor pentru plata facturilor. Rămâne, însă, de văzut ce se va întâmpla din aprilie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt