PREŞEDINTELE PROMITE REFORMA SISTEMULUI SANITAR. IOHANNIS: GUVERNUL ORBAN NU TREBUIE SĂ PLECE!

PREŞEDINTELE PROMITE REFORMA SISTEMULUI SANITAR. IOHANNIS: GUVERNUL ORBAN NU TREBUIE SĂ PLECE!

Guvernul Orban nu trebuie să îşi dea demisia după tragedia de la Piatra Neamţ, spune Klaus Iohannis! Întrebat dacă situaţia seamănă cu cea de acum 5 ani, atunci când executivul condus de Victor Ponta a plecat după moartea tinerilor de la Coletiv, preşedintele a susţinut că Guvernul de acum trebuie să rămână în funcţie. Klaus Iohannis a promis ieri într-o conferinţă de presă că se va implica personal în reformarea sistemului de sănătate, dar, abia după alegerile parlamentare.

Tragedia de la Piatra Neamţ îşi caută acum atât vinovaţii tehnici cât şi vinovatul moral pentru moartea a 10 pacienţi aflaţi pe paturile de terapie intensivă. Klaus Iohannis spune că în niciun caz, Guvernul condus de Ludovic Orban nu este vinovat moral.

După incendiul din spitalul din Piatra Neamţ, preşedintele a dat asigurări că sistemul sanitar va scăpa de toate lacunele, dar, implicarea sa va veni abia după alegerile din decembrie.

După ce a spus că toţi suntem vinovaţi pentru moartea pacienţilor din Piatra Neamţ şi a fost ţintă chiar pentru Ludovic Orban, Nelu Tătaru a fost apostrofat şi de preşedinte.

Preşedintele a vorbit şi despre sărbătorile de iarnă şi le-a spus românilor să nu se pregătească de petreceri sau excursii pentru că evenimentele vor fi tot sub semnul pandemiei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt