Preotul Calistrat, ţinut departe de altar

Preotul Calistrat, ţinut departe de altar

Deşi a primit interzis la slujbe după ce a agresat fizic o femeie, preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni are voie să se întâlnească cu enoriaşii, a decis Mitropolia Moldovei. Nu poate, însă, să dea declaraţii presei pe timpul desfăşurării anchetei. Femeile agresate de prelat au dat declaraţii la poliţie, dar ele nu au prezentat niciun certificat medico-legal până în acest moment care să ateste că au fost lovite de preot.

După acest scandal, preotului Calistrat Chifan i-a fost interzis să mai ţină slujbe. Enoriaşii îi iau apărarea preotului de la Vlădiceni şi spun că este prea aspră decizia de a nu mai putea sluji.

Ancheta deschisă pe numele prelatului continuă şi probele împotriva sa se tot adună, un alt video, înregistrat la sfarsitul lunii august, ajungând în spaţiul public. În tot acest timp, victimele au dat declaraţii la poliţie, dar nu au depus certificatul care atestă că au fost lovite de preot.

Ancheta continuă şi toţi cei prezenţi în seara incidentului in curtea mănăstirii de la Vlădiceni vor fi chemaţi la poliţie pentru declaraţii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt