Preotul Calistrat, ținut departe de altar - Prima News

Preotul Calistrat, ținut departe de altar

Deși a primit interzis la slujbe după ce a agresat fizic o femeie, preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni are voie să se întâlnească cu enoriaşii, a decis Mitropolia Moldovei. Nu poate, însă, să dea declaraţii presei pe timpul desfăşurării anchetei. Femeile agresate de prelat au dat declarații la poliție, dar ele nu au prezentat niciun certificat medico-legal până în acest moment care să ateste că au fost lovite de preot.

După acest scandal, preotului Calistrat Chifan i-a fost interzis să mai țină slujbe. Enoriașii îi iau apărarea preotului de la Vlădiceni și spun că este prea aspră decizia de a nu mai putea sluji.

Ancheta deschisă pe numele prelatului continuă și probele împotriva sa se tot adună, un alt video, înregistrat la sfarsitul lunii august, ajungând în spațiul public. În tot acest timp, victimele au dat declarații la poliție, dar nu au depus certificatul care atestă că au fost lovite de preot.

Ancheta continuă și toți cei prezenți în seara incidentului in curtea mănăstirii de la Vlădiceni vor fi chemați la poliție pentru declarații.

Total
0
Shares
Total
0
Share