Premierul Pakistanului promite ''zero toleranţă'' pentru cei care au ucis cu pietre cu bărbat acuzat de blasfemie

Premierul Pakistanului promite ''zero toleranţă'' pentru cei care au ucis cu pietre cu bărbat acuzat de blasfemie

Premierul pakistanez Imran Khan a promis duminică că îi va aduce în faţa justiţiei pe cei care au participat la uciderea cu pietre a unui bărbat bolnav mintal acuzat că a dat foc unor pagini din Coran, relatează UPI.

Imran Khan a declarat că guvernul său va avea "zero toleranţă" faţă de autorii crimei. Autorităţile afirmă că un bărbat bolnav mintal a fost luat din custodia poliţiei şi ucis de o mulţime formată din sute de persoane sâmbătă în Mian Channu, un oraş din districtul Khanewal, provincia Punjab.

"Avem toleranţă zero faţă de oricine ia legea în propriile mâini, iar linşajele de către mulţime vor fi tratate cu toată severitatea legii", a spus Khan într-un mesaj pe Twitter.

"Am cerut inspectorului general al poliţiei din Punjab un raport cu privire la măsurile luate împotriva autorilor linşajului de la Mian Channu şi împotriva poliţiştilor care nu şi-au făcut datoria", a mai spus el.

Poliţia din Panjab a declarat duminică că a identificat 15 autori principali ai incidentului, adăugând că în total 85 de suspecţi au fost arestaţi în legatură cu crima înfiorătoare.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt