Premierul Ciucă a trimis Corpul de Control să verifice achiziţia testelor de salivă pentru elevi

Premierul Ciucă a trimis Corpul de Control să verifice achiziţia testelor de salivă pentru elevi
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a dispus Corpului de Control al Guvernului să demareze o acţiune de documentare privind achiziţiile de teste de salivă la Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

GCS a transmis, duminică seara, precizări în ceea ce priveşte testarea rapidă a elevilor. Astfel, reprezentanţii GCS spun că testarea elevilor nu a fost suspendată şi nu a fost luată în discuţie această posibilitate.

Pentru că testele au ajuns târziu, s-a decis schimbarea zilelor în care vor fi testaţi copiii, dar doar pentru săptămâna 13 - 19 decembrie.

„Având în vedere că cea mai recentă tranşă din lotul de teste achiziţionate a fost distribuită către unităţile de învăţământ în cursul acestei zile şi în această noapte, din cauza întârzierilor în livrarea materialelor, s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marţi şi vineri în loc de zilele de luni şi joi”, potrivit GCS.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt