Pregătiţi să salveze vieţi

Pregătiţi să salveze vieţi

A nins abundent la munte şi, deja, avalanşele fac ravagii pe creste. Salvamontiştii din Argeş s-au cantonat la Cota 2000, pe Transfăgărăşan, acolo de unde toată iarna vor interveni la solicitările din munţi. Salvatorii au luat cu ei câini dresaţi special pentru intervenţii în caz de avalanşă, precum şi ATV şenilate.

A nins mult în ultimele 48 de ore în zona montană înaltă a judeţului Argeş, iar stratul de zăpadă ajunge acum la 50-60 de centimetri. Pentru pasionaţii de drumeţii montane peisajele sunt feerice, dar extrem de periculoase.

Pentru a reuşi să intervină cât mai prompt în situaţii periculoase, salvamontiştii argeşeni şi-au fixat un centru de acţiune pe Transfăgărăşan. Au cu ei ATV-uri şenilate pentru a ajunge cât mai uşor şi mai repede acolo unde este nevoie, precum şi câini special antrenaţi să-i găsească pe cei surprinşi de avalanşe.

Şeful salvamontiştilor spune că deja au fost mai multe evenimente şi avertizează turiştii să nu se avânte în necunoscut, pentru că îşi asumă riscuri prea mari şi îşi pun viaţa în pericol.

Salvamontiştii speră să aibă cât mai puţine intervenţii în acest sezon rece.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt