Pregătiți să salveze vieți - Prima News

Pregătiți să salveze vieți

Salvatorii intervin la Cabana Capra din Muntii Fagarasi unde două persoane au fost surprinse de o avalansa, sambata, 6 ianuarie 2018. Inquam Photos / Calin Caciuc – ATENTIE EDITORI! IMAGINI DE MICI DIMENSIUNI

A nins abundent la munte și, deja, avalanșele fac ravagii pe creste. Salvamontiștii din Argeș s-au cantonat la Cota 2000, pe Transfăgărășan, acolo de unde toată iarna vor interveni la solicitările din munți. Salvatorii au luat cu ei câini dresați special pentru intervenții în caz de avalanșă, precum și ATV șenilate.

A nins mult în ultimele 48 de ore în zona montană înaltă a județului Argeș, iar stratul de zăpadă ajunge acum la 50-60 de centimetri. Pentru pasionații de drumeții montane peisajele sunt feerice, dar extrem de periculoase.

Pentru a reuși să intervină cât mai prompt în situații periculoase, salvamontiștii argeșeni și-au fixat un centru de acțiune pe Transfăgărășan. Au cu ei ATV-uri șenilate pentru a ajunge cât mai ușor și mai repede acolo unde este nevoie, precum și câini special antrenați să-i găsească pe cei surprinși de avalanșe.

Șeful salvamontiștilor spune că deja au fost mai multe evenimente și avertizează turiștii să nu se avânte în necunoscut, pentru că își asumă riscuri prea mari și își pun viața în pericol.

Salvamontiștii speră să aibă cât mai puține intervenții în acest sezon rece.Total
0
Shares
Total
0
Share