Pregătiţi dosarele! În octombrie, AFIR pune la bătaie peste 180 de milioane de euro!

Pregătiţi dosarele! În octombrie, AFIR pune la bătaie peste 180 de milioane de euro!

Fermierii ar face bine să-şi pregătescă dosarele. Peste 180 de milioane de euro bani europeni vor fi accesibili din luna octombrie, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă lansarea sesiunii de depunere proiecte din cadrul Măsurii 4 – „Investiţii în active fizice”, sub-măsura 4.2 – „Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor agricole”, care va avea loc în intervalul: 8 octombrie 2021, ora 9.00 – 7 ianuarie 2022, ora 16.00, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ministerului.

Fondurile pentru această sesiune se ridică la suma de 182,7 milioane de euro şi sunt împărţite pe două componente.

Astfel, sprijinul pentru investiţii de modernizare în procesarea/marketingul produselor agricole este de 143,6 milioane de euro, în timp ce componenta referitoare la sprijinul pentru investiţii noi, extindere şi modernizare în procesarea/marketingul produselor agricole pentru plante proteaginoase are o alocare de 39,1 milioane de euro.

Cei interesaţi să acceseze fonduri europene prin sub-măsura 4.2 vor avea la dispoziţie pe www.afir.info Ghidul solicitantului şi anexele aferente acestuia, la secţiunea „Investiţii PNDR”, în vederea întocmirii dosarelor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt