Pregătiri pentru Bobotează

Pregătiri pentru Bobotează

Au început pregătirile pentru Bobotează! La Constanţa, 100 de credincioşi lucrează încă de noaptea trecută, în 3 schimburi, ca să pregătească sticlele pentru Agheasma Mare. Cele 150 de mii de sticle trebuie să fie gata până joi dimineaţa, atunci când începe Slujba din ajunul Bobotezei.

În fiecare an, de Bobotează, zeci de mii de creştini se băteau pentru a obţine apa sfinţită, iar risipa de aghieasmă era foarte mare. Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a venit cu ideea îmbutelierii aghiasmei în pet-uri mici de plastic, de jumătate de litru. 150 mii de recipiente din plastic au fost fabricate special pentru a fi umplute cu apa sfinţită, iar biserica i-a chemat pe enoriasi să le eticheteze.

Pe fiecare sticluţă este lipită o etichetă pe care scrie „Agheasma Mare” şi anul în care s-a sfinţit apa. Mai-marii bisericii spun că apa sfinţită rezistă chiar şi până la 2o-3o ani. Mai mulţi preoţi, studenţi la teologie sau apropiaţi ai bisericii au venit încă de noaptea trecută să dea o mână de ajutor preoţilor de la Arhiepiscopia Tomisului.

Joi dimineaţa, în ajunul Bobotezei, Arhiepiscopia Tomisului va organiza slujba în faţa catedralei. Atunci va fi sfinţită apa care, mai apoi, va fi îmbuteliată de către pompieri, jandarmi şi voluntari pentru marea sărbătoare.

Teodosie a anunţat că va fi primul an când nu se va mai urca pe cisternele Regiei de Apă ca să le sfintească şi că se va rezuma doar la budanele uriaşe a câte 1o mii de litri ce au fost deja aduse în faţa Arhiepiscopiei. Anul acesta sunt aşteptaţi să participle la Bobotează, peste 1o.ooo de oameni.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt