Prea puţini şoferi de tir în UK

Prea puţini şoferi de tir în UK

Românilor care se află în Marea Britanie le este tot mai greu să..muncească. S-a ajuns deja la o criză a forţei de muncă, pentru că autorităţile britanice au impus un nou sistem de imigrare. Totul se face pe bază de puncte, puncte care însă sunt primite în funcţie de aptitudinile profesionale. Cei mai afectaţi de această situaţie sunt şoferii profesionişti! Statisticile arată că lipsesc peste o sută de mii de şoferi de tir.

Raimond şi Cătalin sunt din Tecuci şi au o firmă de transport în Marea Britanie. Au angajat până acum mai mult
conaţionali, dar acum le este tot mai greu să atragă şoferi români.

Guvernul britanic a anunţat eliberarea a cinci mii de vize temporare pentru şoferii de camioane şi de cisterne. Iniţial valabilitatea era de trei luni, ca să salveze Crăciunul. Dar din cauza faptului că magazinele au rafturile goale, iar la pompe nu se mai găseşte combustibil, Boris Johnson a decis să emită în regim de urgenţă 300 de vize temporare, valabile până în luna martie a anului viitor pentru şoferii de camion din străinătate.

Doar 127 de şoferi de camion au aplicat până acum pentru vize temporare de lucru în Marea Britanie şi doar 27 sunt din ţări membre ale Uniunii Europene.

La toate acestea se adaugă şi lipsa parcărilor din Regat. Tocmai pentru că sunt prea puţine, şoferii de tir nu îşi pot lua pauzele legale

Din cauza lipsei de şoferi, unii angajatori au ajuns să ofere şi 70 de mii de lire salariu pe an şi peste 2 mii de lire bonus la angajare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt