Prăpăd din cauza inundaţiilor. Stadion lovit de fulger

Prăpăd din cauza inundaţiilor. Stadion lovit de fulger

Precipitaţiile abundente au făcut prăpăd în aproape toată ţara! Mai multe judeţe din Oltenia şi Transilvania s-au aflat sub avertizare de cod portocaliu de vremea rea. Litoralul a fost şi el măturat noaptea trecută de o furtună puternică, ploi torenţiale şi descărcări electrice. Turiştii care au cumpărat vacanţe prin programul Litoralul pentru Toti plâng acum după bani.

La Slobozia, un fulger a aprins tribuna oficială a stadionului din oraş. Au ars 130 de scaune şi 300 de metri pătraţi din acoperiş. Pompierii au trimis două maşini cu apă şi cu spumă şi-abia după 2 ore au reuşit să stingă focul.

Din cauza precipitaţiilor abundente a fost prăpăd pe Valea Oltului. Apa care a acopeirt străzile a atins aproape jumătate de metru. Şoferii au înaintat cu greu, iar în unele zone traficul a fost compet paralizat.

Şi la Constanţa au căzut 80 litri pe metrul pătrat în unele zone ale oraşului. Bulevardele au fost inundate şi multe autobuze s-au defectat. A fost emisă şi o alertă extremă prin Ro-Alert, care i-a speriat pe localnici, la ora 3 dimineaţa.

Turiştii trebuie să işi ia gândul de la plajă. E vreme înnorată, cu vânt puternic. Vijelia a smuls umbrelele de pe plaje. La Vama Veche s-au format cratere de la şuvoaiele de apă care s-au prelins spre mare. Iar în Mamaia cei care au cumpărat vacanţe în cadrul programului Litoralul pentru Toti plâng după bani.

Vremea n-a ţinut cu niciun turist care a venit la mare, iar oamenii suparati că nu văd nicio rază de soare, au trebuit să-şi umple timpul după imaginaţia şi preferinţele fiecăruia. Unii s-au aventurat în apă iar alţii au imortalizat furtuna în fotografii de neuitat. Pe plajă au fost doar romanticii incurabili, cei care iubesc marea în orice anotimp şi pe orice vreme.

Meteorologii spun că vremea se va îmbunătăţi considerabil : mâine norii se vor împuţina şi vor fi 22 de grade celsius. Iar de Luni soarele va straluci pe un cer senin fara pic de nor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt