Portret de ministru: „Sunt dinamic şi spontan”. „Vorbesc româna, nivel avansat” Cum ajungi şef la Finanţe direct din primăria Buzăului

Portret de ministru: „Sunt dinamic şi spontan”. „Vorbesc româna, nivel avansat” Cum ajungi şef la Finanţe direct din primăria Buzăului
Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul desemnat, Nicolae Ionel Ciucă, a depus marţi, la Parlament lista completă a miniştrilor care fac parte din viitorul guvern al coaliţiei PSD-PNL-UDMR. Digi24.ro a consultat CV-urile viitorilor miniştri, depuse odată cu lista cabinetului Ciucă. Adrian Câciu, propus pentru şefia ministerului Finanţelor, a lucrat până acum pe post de consilier la primăria oraşului Buzău. Viitorul ministru al Economiei, Florin Spătaru, a lucrat până în prezent exclusiv în domeniul construcţiei navelor. În lista de „competenţe”, ministrul Dan Vîlceanu a inclus şi „operare calculator”, iar la „limbi cunoscute”, ministrul Dezvoltării Cseke Attila a precizat „limba română - nivel avansat”.

Viitorul ministru al Finanţelor, Adrian Câciu, este de profesie economist: a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, cu o licenţă în Relaţii şi afaceri internaţionale, în 1997, şi un master în managementul proiectelor de dezvoltare rurală şi regională. În perioada 2001-2007, Câciu a lucrat la Agenţia Domeniilor Statului (şef corp de control, inspector de specialitate). Din 2007 şi până în 2020, Câciu a activat, în diverse funcţii la Agenţia Domeniilor Statului şi Ministerul Agriculturii.

Din noiembrie 2020, Adrian Câciu este „consilier personal primar” la primăria municipiul Buzău, instituţie condusă de Constantin Toma (PSD). Acum, fostul consilier local e nominalizat să preia şefia ministerului de Finanţe, unul dintre cele mai importante portofolii ale guvernului.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt