Popovici, o vară de aur - Prima News

Popovici, o vară de aur

Două medalii de aur pentru România, azi noapte, la Lima. David Popovici, pentru 100 de metri, și Bianca Costea, pentru proba de 50 de metri. E vorba despre Campionatele Mondialele de Înot Juniori, la care țara noastră a obținut în total opt medalii. Și locul patru în lume. Popovici trebuia să înceapă azi clasa a 12-a. În schimb, intră în vacanță, după o vară senzațională

De 11 ori s-a auzit imnul Românie pentru David Popovici, în mai puțin de 3 luni. Acum la Lima, David a încheiat o vară de vis. A luat aurul și la 100 de metri. La Lima, Popovici a luat 3 medalii de aur și una de argint și ne-a dus pe locul patru în clasamentul pe națiuni. A fost ultima cursă la juniori pentru copilul de aur al României. David împlinește 18 ani în această lună și devine senior.

Popovici a dominat înotul mondial în această vară și i-a uimit toți specialiștii. În trei luni a devenit campion mondial și european la juniori și seniori la 100 și la 200 de metri liber.

Aventura a începul la Budapesta în iunie. Popovici a ieșit dublu campion mondial de seniori. La Otopeni, Popovici s-a întors la juniori și a luat 4 medalii de aur. Din nou la seniori, la europeanul de la Roma, românul a impresionat cu adevărat lumea natației. A bătut recordul mondial vechi de 13 ani pe suta de metri.


Popovici a înceiat en fanfare ultima competiție ca junior, la Lima. Românul mai are o performanță incredibilă. A câștigat în acest an toate finalele individuale în care a luat startul, 12 la număr.

Total
0
Shares
Total
0
Share