Popovici, o vară de aur

Popovici, o vară de aur

Două medalii de aur pentru România, azi noapte, la Lima. David Popovici, pentru 100 de metri, şi Bianca Costea, pentru proba de 50 de metri. E vorba despre Campionatele Mondialele de Înot Juniori, la care ţara noastră a obţinut în total opt medalii. Şi locul patru în lume. Popovici trebuia să înceapă azi clasa a 12-a. În schimb, intră în vacanţă, după o vară senzaţională

De 11 ori s-a auzit imnul Românie pentru David Popovici, în mai puţin de 3 luni. Acum la Lima, David a încheiat o vară de vis. A luat aurul şi la 100 de metri. La Lima, Popovici a luat 3 medalii de aur şi una de argint şi ne-a dus pe locul patru în clasamentul pe naţiuni. A fost ultima cursă la juniori pentru copilul de aur al României. David împlineşte 18 ani în această lună şi devine senior.

Popovici a dominat înotul mondial în această vară şi i-a uimit toţi specialiştii. În trei luni a devenit campion mondial şi european la juniori şi seniori la 100 şi la 200 de metri liber.

Aventura a începul la Budapesta în iunie. Popovici a ieşit dublu campion mondial de seniori. La Otopeni, Popovici s-a întors la juniori şi a luat 4 medalii de aur. Din nou la seniori, la europeanul de la Roma, românul a impresionat cu adevărat lumea nataţiei. A bătut recordul mondial vechi de 13 ani pe suta de metri.


Popovici a înceiat en fanfare ultima competiţie ca junior, la Lima. Românul mai are o performanţă incredibilă. A câştigat în acest an toate finalele individuale în care a luat startul, 12 la număr.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt