Pompierii vor asigura măsuri PSI la noapte în zona unde s-a răsturnat o cisternă cu GPL

Pompierii vor asigura măsuri PSI la noapte în zona unde s-a răsturnat o cisternă cu GPL

Pompierii militari vor asigura măsurile necesare de prevenire şi stingere a incendiilor în cursul nopţii, pe DE 581, acolo unde o cisternă încărcată cu GPL s-a răsturnat.

Imediat după producerea incidentului, care s-a petrecut în zona Dobrina, la intrarea în municipiul Huşi, la faţa locului au intervenit patru autospeciale şi o ambulanţă SMURD. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, din autocisternă nu au fost scurgeri de GPL, existând doar scurgeri de combustibil din rezervorul vehiculului.

"Echipajele de intervenţie au asigurat măsuri PSI, balizarea zonei, deconectarea bornelor bateriilor, îndepărtarea resturilor de material plastic de pe şosea, sablarea şi spălarea carosabilului şi au evaluat starea medicală a conducătorului auto, acordându-i şoferului primul ajutor medical. Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 34 ani, a suferit câteva escoriaţii în zona capului, iar după acordarea primului ajutor a refuzat transportul la o unitate medicală. La faţa locului a mai rămas o singură autospecială cu un echipaj de stingere, care va asigura măsurile PSI până mâine dimineaţă. Celelalte autospeciale şi echipaje au fost retrase în subunităţi", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Urmează ca de la societatea care deţine autovehiculul răsturnat să fie deplasate în zona Dobrina o altă autocisternă şi o macara, după care va fi efectuată transvazarea gazului, iar în cele din urmă, autocisterna răsturnată va fi repusă pe carosabil.

Traficul în zonă a fost oprit, circulaţia fiind reluată ulterior pe un sens.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt