Poluare de trei ori peste medie, în Bucureşti

Poluare de trei ori peste medie, în Bucureşti

Poluarea din Bucureşti a depăşit din nou cu mult valorile admise. Aseară, în unele zone din Capitală indicii au fost chiar şi de 3 ori peste medie. Traficul este principala problema, spun autorităţile, în timp ce ONG-urile de mediu trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte gravele probleme de sănătate provocate de poluarea din Bucureşti.

Aseară, aerul din Capitală a fost greu de respirat. Indicii de poluare au depăşit valorile limită cu mult, iar acestea nu au scăzut nici în cursul zilei de astăzi.

Valorile au fost peste medie în tot Bucreştiul. Toate staţiile au înregistrat valori ale PM 10 de peste 100. În mod normal, valoarea acestui indice ar trebui să fie de maximum 50 de micrograme pe metru cub.

Din păcate, aceste episoade sunt tot mai frecvente în Bucureşti. Autoritatea pentru Protecţia Mediului a trimis deja o solicitare către Autorităţile Locale pentru a rezolva principala cauză a poluării: traficul.

Aerul a rămas poluat pe tot parcursul zilei, iar specialiştii ne îndeamnă să evităm în astfel de momente plimbările şi sportul în aer liber.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt