Poliţiştii germani fac razii pentru a găsi o monedă de aur de 100 de kg care a fost furată

Poliţiştii germani fac razii pentru a găsi o monedă de aur de 100 de kg care a fost furată

Poliţia din Berlin a descins la locuinţe şi magazine de bijuterii care ar putea fi implicate în furtului unei monede uriaşe din aur care cântăreşte 100 de kilograme. Obiectul a fost furat dintr-un muzeu din capitala Germaniei, relatează The Guardian.

Moneda canadiană, cu o valoare estimată de 3,75 milioane de euro, a fost furată de la Muzeul Bode din Berlin în 2017 şi nu a fost încă recuperată, potrivit Mediafax.

Descinderile de dimineaţă s-au concentrat asupra a opt suspecţi cu vârste cuprinse între 14 şi 51 de ani, de diferite naţionalităţi, a spus poliţia.

Despre suspecţi, poliţia presupune că ar fi făcut parte dintr-un grup care a obţinut aur furat pentru a-l topi şi a turna monede de colecţie, pe care apoi le-a vândut ca autentice prin magazine de bijuterii operate de ei sau de rudele lor. Unele dintre falsuri circulă deja, a spus poliţia.

Căutările au condus la descoperirea de monede contrafăcute, instrumente de falsificare şi o sumă cu „cinci cifre” în numerar, a spus poliţia.

"Evaluarea probelor este în curs", a spus poliţia. „Printre altele, se examinează o posibilă legătură cu furtul monedei de aur de la Muzeul Bode”.

Procurorii din Berlin au declarat că nu au fost făcute arestări, dar că ancheta continuă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt