Poliţiştii au oprit membri înarmaţi ai unei grupări

Poliţiştii au oprit membri înarmaţi ai unei grupări

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi şi îmbrăcaţi în uniforme militare au fost arestaţi pe o autostradă din Statele Unite. Aceştia fac parte dintr-o grupare care nu recunoaşte legile americane, dar care se declară însă paşnică. Le-au spus poliţiştilor că mergeau într-un loc special pentru a se antrena. Oamenii legii nu i-au lăsat însă uşor să treacă şi le-au cerut actele şi permisele de port armă. După ore întregi de negocieri maraton au arestat 11 dintre ei.

Totul a început după ce un poliţist rutier a văzut două maşini care staţionau pe banda de urgenţă a unei autostrade interstatale din statul american Massachussets. Pentru că indivizii erau echipaţi cu veste şi uniforme militare şi aveau puşti şi pistoale, autorităţile le-au cerut actele şi permisele de port-armă. Membrii grupului au refuzat, însă, să coopereze cu poliţiştii şi au fugit într-o pădure din apropierea autostrăzii. În acel moment, liderul grupului a realizat un filmuleţ live pe YouTube, în care a explicat situaţia.

Poliţia a fost nevoită să blocheze circulaţia de pe autostradă, iar la faţa locului au fost aduse inclusiv vehicule blindate. De asemenea, autorităţile le-au cerut locuitorilor din apropiere de Boston să rămână în case până la rezolvarea situaţiei. Liderul grupului susţine că aceştia călătoreau din statul american Rhode Island către statul Maine pentru a se antrena.

Potrivit presei locale, unii dintre membri grupului au început să stea de vorbă cu poliţiştii, în timp ce alţii au rămaşi ascunşi în pădurea din apropiere. Iniţial, doi dintre bărbaţi sau predat ofiţerilor, iar după câteva ore, alţi nouă au fost re ţinuţi. Confruntarea a durat aproape nouă ore, însă poliţia a reuşit, în cele din urmă, să rezolve situaţia în mod paşnic, fără ca nimeni să fie rănit.

Potrivit poliţiştilor, indivizii aparţin unei organizaţii numite Rise of The Moors care nu recunoaşte legile americane.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt