Politehnica va avea un cămin modern - Prima News

Politehnica va avea un cămin modern

Mai puțin de două săptămâni au rămas până când studenții se vor întoarce la facultăți, iar cei din province își caută de zor chirie. Însă, cei mai mulți aleg căminul datorită prețurilor mai mici. Totuși există și tineri care preferă să dea un ban în plus, dar să aibă confort și spațiu personal. Politehnica din București cu sprijinul Ministerului Dezvoltării va construi un cămin modern care va fi gata la finalul anului viitor.

16.000 dintre cei 33.000 de studenți ai Politehnicii din București sunt cazati în complexele studențești Leul si Regie. Politehnica are 29 de cămine, iar în acest an sunt 12.000 de locuri disponibile.Un cămin modern, dotat chiar și cu panouri solare, urmează să fie construit. Statul plătește o parte din investiție, 102 milioane de lei vin de la Ministerul Dezvoltarii. Valoarea totală se ridică la aproape 25 de milioane de euro.

rozăvești, Lacul Tei sau Politehnica sunt zonele în care unii studenți își caută chirie. Aici prețul unei garsoniere poate ajunge și la 350 de euro, iar un apartament cu două camere, la 430 de euro. Chiar și așa București-ul se află pe locul doi în clasamentul orașelor cu chirii scumpe. Pe primul loc se află Cluj-Napoca unde chiria unei garsoniere poate să ajungă și la 450 de euro. Timișoara, Brașov, Iași și Constanța completează acest top.

Anul trecut studenții înscriși la buget au plătit 250 lei pe lună pentru o cameră la cămin, iar cei de la taxă 400 lei. Dacă în București studenții preferă să se cazeze în cămine datorită prețurilor mici, la Iași, cei mai mulți aleg să închirieze o garsonieră sau un apartament.

Studenții se întorc la studii la începutul lui octombrie, așa că, deja în week-endul viitor trebuie să aibă cazarea asigurată.

Total
0
Shares
Total
0
Share