Ploaie îngheţată peste jumătate din România

Ploaie îngheţată peste jumătate din România

Zece judeţe din ţară s-au confruntat în această dimineaţă cu un fenomen meteorologic periculos: ploaia îngheţată. Peisajele rupte din poveşti lăsate în urmă de freezing rain ascund însă pericole. În special pentru şoferi. Pojghiţa de pe asfalt nu se vede şi, din acest motiv, viteza trebuie redusă semnificativ, spune experţii în condus.

A fost cod galben de ploi şi polei în 10 judeţe din ţară. Pe asfalt, maşini şi copaci s-a aşezat un strat subţire de gheaţă. Ploaie şi temperaturile sub zero grade au dus la formarea acestui fenomen de ploaie îngheţată.

Când s-au trezit, şoferii au fost nevoiţi să îşi dezgheţe maşinile şi să conducă cu mult mai multă grijă. Înainte să se urce la volan, şoferii trebuie să ţină cont de o serie de reguli care îi ajută să evite accidentele grave care se pot produce odată cu apariţia fenomenului de freezing rain. Cel mai mare pericol există în curbe şi pe pod, spun experiţii auto.

În Galaţi autorităţile au luat măsuri în aşa fel încât oamenii să nu fie puşi în pericol. Au dat cu sare pe străzi să distrugă poleiul.

Meteorologii spun că în următoarele zile se va încălzi aproape în toată ţara şi că temperaturile vor fi mari pentru această perioadă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt