Ploaie de rachete peste Ucraina

Ploaie de rachete peste Ucraina

Ruşii bombardează neîncetat Ucraina. Au lansat peste 80 de rachete şi 14 drone asupra Kievului! Pentru inamic, pierderile cresc alarmant. Doar în două zile peste 600 de ruşi ar fi murit pe frontul de est. Asta în timp ce proaspeţii recruţi ai Kremlinului se revoltă chiar dacă ştiu că vor fi împuşcaţi dacă refuză să lupte în Ucraina.

Pe front, ruşii au atacat din nou cu drone kamikaze. Ucrainenii au respins mare parte din atacuri, în special în est şi nord. Bahmut, oraşul devastat din estul Ucrainei, este scena celor mai sângeroase bătălii de pe front. Armata ucraineană se foloseşte la rândul ei de drone pentru a contracara infanteria rusă! Iar o brigadă ucraineană a mai capturat un rus. Acesta ar fi un luptător Wagner.

Luptele din interiorul şi din jurul oraşului au o importanţă strategică în război. Dacă ar fi cucerită localitatea s-ar transforma într-o fortăreaţă pentru ruşi şi ar consolida astfel linia de est a frontului.

Între timp tot mai mulţi ruşii mobilizaţi se plâng de condiţii şi se revoltă. Susţin că au fost aruncaţi în luptă fără nicio pegătire militară iar cei care nu vor să meargă pe front sunt împuşcaţi. La Kiev a avut loc o vizită surpriză. Ministrul saudit de externe, Adel Al-Jubeir s-a văzut cu Valodomir Zelensky. A promis, în numele Arabiei Saudite un ajutor de 400 de milioane de dolari, 100 în ajutor umanitar şi 300 în produse petroliere.

Rusia nu a avut nicio reacţie privind vizita şeicului însă Vladimir Putin a acuzat occidentul că ia parte la război şi că ia în considerare capacitatea nucleară. Şeful CIA, William Burns susţine că Putin e conştient că nu va obţine prea curând o victorie şi duce un război de uzură.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt