Plăţi APIA în conturile fermierilor ASTĂZI

Plăţi APIA în conturile fermierilor ASTĂZI

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată pentru fermierii români, în cursul campaniei 2021, peste 2,87 miliarde de euro, a anunţat directorul general al instituţiei, Adrian Pintea.

Într-o prezentare în cadrul Expo-conferinţei Internaţionale Meat Milk, şeful APIA a precizat că instituţia se apropie de finalizarea plăţilor aferente anului 2021, iar ultimele sume care mai trebuie plătite vor intra în conturi în cursul zilelor următoare.

”Pentru 2021, România a avut alocat 1,901 miliarde euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), plus sumele alocate de la bugetul naţional. Pot să spun că de la 16 octombrie 2021 şi până astăzi, peste 2,87 miliarde euro au fost autorizaţi şi plătiţi către fermierii noştri. Pot să spun cu mândrie că toate declaraţiile de cheltuieli pe care APIA le-a transmis către Comisia Europeană au fost rambursate în integralitate, fără niciun fel de penalizare. Până în momentul de faţă, au fost rambursaţi peste 1,71 miliarde euro.

În ceea ce priveşte ultimele plăţi pe care noi le mai avem de făcut, este vorba despre sprijinul cuplat în sectorul vegetal, plată care a fost demarată după data de 15 mai. Sumele se vor vedea în conturi în zilele următoare”, a precizat directorul APIA, Adrian Pintea, în direct la AGRO TV.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt