Plămânul artificial împrumutat Spitalului de Urgență Sibiu va fi înapoiat: E de generație foarte veche și nu avem personal calificat - Prima News

Plămânul artificial împrumutat Spitalului de Urgență Sibiu va fi înapoiat: E de generație foarte veche și nu avem personal calificat

Aparatul ECMO, cunoscut sub denumirea de „plămân artificial”, care a fost împrumutat de un spital privat din Sibiu, Spitalului Clinic Județean de Urgență, nu a fost folosit și va fi dat înapoi. Medicul șef al ATI spune că aparatul e de generație veche, iar consumabilele ajung după trei luni, scrie Mediafax.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au transmis punctul de vedere al medicului șef al Secției Clinice ATI, dr. Mihai Sava, referitor la plămânul artificial, pe care medicii din ATI nu îl folosesc, deși îl au la dispoziție, împrumutat de la un spital privat.

Potrivit SCJU, aparatul ECMO nu a fost folosit pentru că era de generație veche și ATI Sibiu nu are personal calificat pentru oxigenarea extracorporală. În plus, consumabilele pentru acest aparat vin cu termen de livrare de trei luni.

În plus, medicul șef ATI Sibiu spune că „studiile de specialitate au indicat că oxigenarea extracorporală la pacienții cu insuficiență respiratorie gravă secundară infecției cu Covid-19 nu aduce beneficii, mortalitatea fiind de aproape 100%”.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu transmit că după discuțiile cu reprezentații clinicii private și pentru a nu perturba activitatea acesteia, s-a decis ca, până la specializarea personalului Secției ATI în această procedură și până la achiziționarea consumabilelor necesare, aparatul să fie înapoiat.

Doi pacienți COVID-19 în stare gravă au fost duși, de la Sibiu la clinici din Germania, pe banii lor, deoarece nu li s-a putut asigura tratament cu aparat ECMO.Total
0
Shares
Total
0
Share