Plaje pline de gunoaie după sezonul estival

Plaje pline de gunoaie după sezonul estival

Sezonul estival s-a încheiat, iar plajele sunt pline de gunoaie lăsate în urmă de turişti. Resturile de mâncare, mucurile de ţigară, dozele de sucuri, toate zac în nisip şi nimeni nu ia nicio măsură. Cu atât mai mult, la finalul verii, când turiştii sunt puţini, iar interesul autorităţilor pentru ecologizarea plajelor nu este la fel de mare ca în sezon. Noroc cu voluntarii de mediu, care încep să facă o curăţenie temeinică: plajele şi digurile au fost luate azi la pas şi-au strâns câteva tone de gunoaie.

Imaginea unui pescăruş care se odihneşte lângă o pungă de plastic nu mai miră pe nimeni. În fiecare an, problema cea mai gravă de pe litoral este gunoiul pe care turiştii îl lasă în urma lor atunci când pleacă de pe plajă. Ţigări, scutece folosite, sticle şi ambalaje de plastic şi hârtie igienică sunt aruncate pe plajă sau chiar în apa mării.

O organizatie non-guvernamentala de mediu le-a dat adunarea tuturor voluntarilor şi au realizat o campanie de conştientizare privind importanţa de a avea plaje curate.

Organizatiile ecologiste spun că situaţia este foarte gravă, iar cantităţile de deşeuri strânse de pe plajă cresc de la un an la altul. Degeaba avem sute de metri de nisip fin dacă acesta este plin de gunoaie şi mucuri de ţigară.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt