Plăcerea lecturii se învață de mic - Prima News

Plăcerea lecturii se învață de mic

Lectura e o fereastră către cunoaștere, empatie și lumi noi! Asta au învățat copiii la festivalul Narativ. Pentru că plăcerea cititului se cultivă, spun specialiștii. Odată dobândită, rămâne toată viața. Pentru copii fost organizate și numeroase ateliere. Evenimentul a avut loc la Școala Centrală din București.

Copiii iubesc poveștile de când lumea.E însă rolul adulților să le spună și să le facă diferite. Cu ajutorul Omului de Zăpadă, cei mici au fost și mai curioși să afle povestea lui Fram.

Dragostea pentru lectură se poate insufla, spun specialiștii. Iar exemplul personal e cel mai important.

La Festivalul Narativ, și istoricul Adrian Cioroianu a ținut un atelier. Le-a vorbit copiilor despre regii și reginele României.

Într-o altă sală, copiii au ascultat fascinați despre legătura dintre istorie și matematică. Pentru că orice știință e mai atractivă când e explicată diferit. În cele două zile de festival, au fost peste o sută de ateliere pentru copii. Aproape 1.500 de copii au participat la a cincea ediție a festivalului Narativ. S-au bucurat de lectură, de cunoaștere și s-au distrat.Total
0
Shares
Total
0
Share