Piţurcă s-a întâlnit cu fiul la DNA

Piţurcă s-a întâlnit cu fiul la DNA

Victor Piţurcă a fost pus sub control judiciar după ce a fost anchetat în dosarul măşţilor neconforme. Fiul său, Alex Piţurcă - cel care deţinea firma care a livrat aceste produse în spitale, a fost reţinut pentru 24 de ore şi este posibil să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă. De arest a scăpat momentan şi Gabriel Ţuţu, director general al firmei ROMARM. Şi el a fost azi audiat la DNA, iar procurorii au decis să îl pună deocamdată sub control judiciar.

La 8 fix Victor Piţurcă a fost adus la sediul DNA cu duba poliţiei, direct din arest. Cu doar un minut înainte a ajuns şi fiul său, Alexandru Piţurcă, patronul firmei care a distribuit măştile de protecţie neconforme în spitalele militare ale Ministerului Apărării Naţionale.

După o oră a fost adus la DNA şi Gabriel Ţuţu, directorul general al firmei ROMARM. În tot acest timp, Victor Piţurcă se afla în faţa procurorilor. Două ore a stat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. După audieri, fostul selecţioner a fost urcat din nou în duba de poliţie. I-au fost puse cătuşe la mâini şi a fost dus din nou la Arestul Central al Poliţiei Capitalei iar după 30 de minute ieşea liber.

Apoi, Victor Piţurcă a venit din nou la DNA. De această dată nu a stat mai mult de o oră. Fiul său, Alexandru Piţurcă nu a fost atât de norocos. A fost audiat timp de opt ore, iar procurorii au decis să îl reţină pentru 24 de ore şi să îl ducă la sediul Arestului Central al Poliţiei Capitalei. Surse din anchetă spun că e posibil ca Alex Piţurcă să fie prezentat mâine instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

La ora 13.00 a expirat şi ordonanţa de reţinere a lui Gabriel Ţuţu. Procurorii au decis să îl pună şi pe el sub control judiciar. Ţuţu se află la conducerea firmei ROMARM de la sfârşitul anului 2019. Cariera lui a început însă la Poliţia din Galaţi. După a fost responsabil de paza combinatului siderurgic.

În 2003 a fost angajat la Serviciul Român de Informaţii acolo unde a lucrat timp de 8 ani. Acum, în dosarul măştilor de protecţie neconforme este acuzat de abuz în serviciu, trafic de influenţă şi fals intelectual. Din 19 martie 2020 şi până în 16 septembrie 2021 a încheiat cu o asociere de firme două contracte de achiziţie publică. Atunci a cumpărat şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie. A adus un prejudiciu de peste 8 milioane de lei firmei ROMARM. El practic intermedia anumite negocieri şi primea pentru acest lucru suma de 50 de mii de lei.

foto: captură video

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt