Pierderi grele în rândul talibanilor în luptele cu forţele guvernamentale afgane (minister)

Pierderi grele în rândul talibanilor în luptele cu forţele guvernamentale afgane (minister)

Luptele dintre forţele guvernamentale afgane şi talibani s-au soldat cu peste 100 de insurgenţi morţi în ultimele 24 de ore, a declarat duminică Ministerul Apărării de la Kabul, în contextul în care armata americană a început retragerea din Afganistan, transmite duminică AFP.

Talibanii şi forţele guvernamentale s-au confruntat în mai multe provincii, inclusiv în fostul bastion insurgent din Kandahar, unde armata SUA a desfăşurat sâmbătă o "lovitură de precizie".

Alţi 52 de luptători talibani au fost răniţi în ciocniri, a asigurat ministerul într-un comunicat, fără a preciza pierderile suferite de forţele guvernamentale.

Talibanii nu au făcut niciun comentariu referitor la lupte, dar este cunoscut faptul că ambele părţi exagerează pierderile pe care le produc taberei opuse.

Luptele au continuat fără oprire în ultimele luni, în condiţiile în care eforturile de pace pentru a pune capăt celor 20 de ani de conflict au eşuat.

Armata SUA a început oficial sâmbătă să-şi retragă din Afganistan ultimii 2.500 de militari din această ţară, aşa cum a ordonat preşedintele Joe Biden luna trecută.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt