Piața Unirii, în pericol de prăbușire - Prima News

Piața Unirii, în pericol de prăbușire

Piața Unirii, cea mai circulată zonă din București, este o bombă cu ceas. Planșeul de ciment care susține întreaga zonă nu a mai fost reabilitat de opt decenii. Abia la anul vor începe primele lucrări. De consolidare. Sau de refacere dacă situația o impune. Până atunci, circulația mașinilor de peste 3,5 tone va fi interzisă în zona Unirii.

Râul Dâmbovița traversează Piața Unirii pe sub pasajul rutier și peste cele două stații de metrou. Le separă un planșeu de ciment, vechi de 80 de ani. Potrivit experților, acesta este prodund degradat. Armăturile sunt corodate, betonul exfoliat iar apa râului s-a infltrat în numeroase puncte.

Oamenii care tranzitează zona nici măcar nu conștientizează pericolul uriaș la care se expun. Experții cer intervenții urgente. Fie de consolidare, fie de reconstrucție. Primăria Sectorului 4 le-a programat pentru jumătatea anului viitor.

Până atunci, Apa Nova efectuează lucrări în zonă pentru de înlocuire a unei conducte vechi de 40 de ani. O avarie a acesteia ar fi cauza fenomenului de tasare constatat deasupra pasajului rutier Unirii. Deocamdată, singura măsură luată de autorități e aceea de a interzice circulația mașinilor de peste 3,5 tone în zonă.

În acest moment, mingea e în curtea Primărie Sectorului 4. Aleșii locali vor trebui să decidă ce măsuri vor lua pentru a nu ne trezi cu o groapă uriașă în centrul Capitalei.

foto: webcamromania.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share