Piaţa hotelieră din Bucureşti a înregistrat, în 2021,cel mai mare progres dintre capitalele din ECE (studiu)

Piaţa hotelieră din Bucureşti a înregistrat, în 2021,cel mai mare progres dintre capitalele din ECE (studiu)

Piaţa hotelieră din Bucureşti a înregistrat anul trecut cel mai mare progres dintre capitalele din Europa Centrală şi de Est din punct de vedere al venitului pe cameră disponibilă (RevPAR), în principal ca urmare a creşterii ratei de ocupare a hotelurilor, conform studiului Hotel Operator Beat T4 2021, publicat de Cushman & Wakefield.

Potrivit sursei citate, evoluţia a avut loc pe fondul relaxării condiţiilor de călătorie şi a reprogramărilor mai multor evenimente din 2020 în 2021, respectiv Campionatul European de Fotbal, concerte şi alte evenimente sportive. Dinamica pieţei continuă să atragă atenţia operatorilor de hoteluri pentru extinderea propriilor branduri în Bucureşti.

Din cele 20 de pieţe analizate din regiune, Praga, Varşovia, Budapesta şi Bucureşti sunt principalele oraşe de interes pentru principalii operatori. Comparativ cu 2020, interesul acestora s-a mutat către capitale, în detrimentul oraşelor secundare sau terţiare, se menţionează într-un comunicat al companiei de consultanţă imobiliară remis, luni, AGERPRES.

Astfel, Bucureştiul a fost indicat ca fiind o piaţă atractivă şi foarte atractivă pentru 58% dintre operatorii intervievaţi, sondajul relevând că jucătorii care au părăsit piaţa la un moment dat sunt foarte interesaţi să reintre în Bucureşti. Doar o mică parte dintre operatori nu au vizat capitala drept obiectiv principal pentru extindere, deoarece strategia lor este mai degrabă orientată fie către staţiuni din ţară, fie către Europa Centrală şi de Vest.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt