Petiție după uciderea ursului Arthur - Prima News

Petiție după uciderea ursului Arthur

Este revoltă în mediul online după uciderea celui mai mare urs din țara noastră! Peste 10 mii de oameni au semnat petiția lansată de Agent Green, care cere stoparea vânătorii de trofee. Acest scandal național a pornit după ce un prinț din Lichtenstein a plătit 7 mii de euro și l-a ucis pe Arthur, cel mai mare urs observat vreodata în țara noastră și posibil în Uniunea Europeană.

Prințul din Lechtenstein susține că a avut derogare de la Ministerul Mediului pentru eliminarea unei ursoaice cu pui, care a provocat pagube într-o fermă din județul Covasna. Doar că în loc să vâneze ursoaica, a ucis masculul care trăia în pădure și nu se apropiase niciodată de oameni. Ministrul Mediului a cerut un control pentru a afla cine este vinovat pentru această situație, iar Garda de Mediu a declanșat si ea o anchetă. Organizația Agent Green condamnă gestul făcut de prinț și-l numește act de braconaj.

Întrebat despre această situație, premierul a spus faptul că nu era cel mai mare urs din România și s-a creat o confuzie în spațiul public.

Potrivit Agent Green, ursul brun este o specie strict protejată de legislația Uniunii Europene, iar excepțiile pentru uciderea lui sunt extrem de rare. Se ajunge la această situație abia în momentul în care nu mai există altă soluție, iar ursul pune în pericol viețile oamenilor.Total
0
Shares
Total
0
Share