Peste 60 de pompieri au intervenit pentru stingerea incediului de la gaterul din comuna Zetea

Peste 60 de pompieri au intervenit pentru stingerea incediului de la gaterul din comuna Zetea

Peste 60 de pompieri militari şi civili au intervenit, vineri, cu zece autospeciale de stingere, timp de aproape şase ore, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la hala unui gater din localitatea Sub Cetate, comuna Zetea, flăcările producând pagube evaluate la circa 2.750.000 lei.

Potrivit informaţiilor furnizate de Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, la sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la hala gater, pe o suprafaţă de aproximativ 500 metri pătraţi şi la cheresteaua aflată în exteriorul şi interiorul halei.

În urma incendiului, au ars hala gater, pe o suprafaţă de circa 500 metri pătraţi, 200 metri cubi de cherestea răşinoase, 20 metri cubi de rumeguş, documente personale ale muncitorilor, aflate în vestiar, documente din arhivă.

S-au deteriorat utilaje de producţie, aproximativ 200 metri cubi de cherestea, instalaţia electrică, o remorcă, rampe de alimentare şi evacuare şi diverse scule.

Pagubele totale au fost evaluate la circa 2.750.000 lei.

În urma intervenţiei pompierilor, s-au salvat bunuri materiale în valoare de aproximativ 4.000.000 lei.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric produs în urma defectării pe timpul exploatării a unui motor electric, mai precizează sursa citată.

Nu s-au înregistrat victime.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc şi de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din comunele Zetea, Brădeşti, Satu Mare, Dealu şi Vărşag.

Pompierii civili de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Zetea au rămas în supraveghere la locul incendiului, pentru evitarea reaprinderii unor focare.

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt