Peste 41.000 de reacții adverse la vaccin - Prima News

Peste 41.000 de reacții adverse la vaccin

Peste 41.000 de reacții adverse au fost înregistrate în urma vaccinării pentru COVID19. Aceste cifre au ieșit însă abia acum la iveală. Comitetul pentru Vaccinare a făcut public raportul. Printre aceste cazuri se numără și oameni care au rămas cu probleme grave de sănătate. Este adevărat că, în cele mai multe situații, reacțiile au fost doar de moment. Sunt însă și pacienți care au boli grave și care, spun ei, nu au primit niciun fel de ajutor din partea Ministerului Sănătății.

Fostul purtător de cuvânt al MinisteruluI Sănătății îl acuză acum direct pe medicul Valeriu Gheorghiță că a mușamalizat totul în timpul campaniei de vaccinare și că nu a fost sincer cu românii. Nu a publicat niciodată numărul real de reacții adverse, spune el.

Printre oamenii care au avut reacții adverse în urma vaccinării se numără și Gabriela. După primele două doze, nu a avut nimic. La a treia situația s-a schimbat. Pe fișa medicală pe care a primit-o în urma controlului scrie negru pe alb că simptomele i-au apărut după ce a primit a treia doză de ser.

Femeia a lucrat în Germania până în urmă cu câteva luni. Acum s-a întors acolo pentru că în România nu poate beneficia de tratamentul adecvat pentru trombocitopenie! Acest tratament nu există în România, spune femeia. În fiecare săptămână, Gabriela merge la spital și face câte o injecție care costă 1.700 de euro. Revoltată că s-a îmbolnăvit, femeia a dat în judecată Ministerul Sănătății, Guvernul și compania Pfizer. Cere despăgubiri de un milion de euro.

Peste 8 milioane de români s-au imunizat din momentul în care a început campania de vaccinare și până în prezent.

Total
26
Shares
Total
26
Share