Peste 300 de români sunt dispăruţi

Peste 300 de români sunt dispăruţi

Peste 3.000 de oameni dispar anual în România! 95 la sută dintre cazuri sunt rezolvate însă în primele ore sau zile de la dispariţie. Există totuşi şi situaţii în care pare că oamenii intră în pământ. Sunt căutaţi ani la rând, prin toate mijloacele posibile, dar nimeni nu îi mai găseşte. Cei mai mulţi dintre ei sunt, din păcate, copii.

Lista celor care dispar însă zilnic este interminabilă. De cele mai multe ori, oamenii sunt găsiţi de poliţie într-un timp scurt. Familiile celor care dispar fără urmă luptă ani la rând. Aşa s-a întâmplat şi cu un bărbat din Gorj. Fratele lui a dispărut când era mic. Nu ştia nimic de el. 30 de ani l-a căutat. Nu şi-a pierdut nici măcar o secundă speranţa. Şi..a reuşit. După atâţia ani cei doi fraţi s-au cunoscut.

Sunt şi familii care după doar câţiva ani de la dispariţie îşi pierd orice speranţă, renunţă şi declară decesul. Această moarte pe cale administrativă, cum o numesc anchetatorii, poate avea consecinţe grave pentru persoana dispărută.

Statisticile din România arată că cel mai des dispar copiii. Anual poliţiştii din toată ţara primesc în jur de 8.000 de sesizări.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt