Pescadorul Sea Shark 1 scufundat în Marea Neagră a fost găsit

Pescadorul Sea Shark 1 scufundat în Marea Neagră a fost găsit

Pescadorul Sea Shark 1 scufundat la începutul săptămânii în Marea Neagră a fost găsit sâmbătă la 10 kilometri est de Chituc, la aproximativ 21 metri adâncime.

''În data de 22.05.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, împreună cu o echipă de scafandri din cadrul Gărzii de Coastă şi două mijloace de mobilitate navală, au desfăşurat activităţi în vederea identificării epavei unei ambarcaţiuni. Echipa de scafandri a Gărzii de Coastă a acţionat sub coordonarea CCC SCOMAR, localizând şi identificând epava pescadorului Sea Shark 1, la o distanţă de aproximativ 10 km est de Chituc'', informează Garda de Coastă.

Potrivit sursei citate, în cauză, sub coordonarea procurorului de caz, sunt derulate cercetări cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă şi distrugere sau avarierea unei nave, iar în perioada următoare vor fi desfăşurate activităţi pentru identificarea cauzelor care au condus la scufundarea pescadorului şi recuperarea corpurilor neînsufleţite ale membrilor de echipaj.

Dispariţia pescadorului a fost sesizată în cursul dimineţii de luni, prin 112, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea.

Trei persoane din cele cinci aflate la bordul pescadorului au fost găsite decedate, tot luni, în zona Gura Portiţei şi la Vadu.

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt