Peru a suspendat testele clinice pentru vaccinul anti-Covid dezvoltat de Sinopharm, după ce un voluntar a prezentat probleme neurologice - Prima News

Peru a suspendat testele clinice pentru vaccinul anti-Covid dezvoltat de Sinopharm, după ce un voluntar a prezentat probleme neurologice

Peru a suspendat temporar testele clinice pentru vaccinul anti-Covid dezvoltat de compania chineză Sinopharm, după ce au fost detectate probleme neurologice la unul dintre voluntari, informează AFP.

Institutul Naţional al Sănătăţii din Peru a anunţat vineri că a decis să întrerupă testele după ce un voluntar a prezentat dificultăţi în mişcarea braţelor.

„În urmă cu câteva zile, am semnalat, aşa cum ne este cerut, autorităţilor de reglementare că unul dintre participanţii noştri a prezentat simptome neurologice care ar putea corespunde unei boli numite sindromul Guillain-Barre”, a declarat cercetătorul-şef, German Malaga.

Sindromul Guillain-Barre este o tulburare rară şi necontagioasă care afectează mobilitatea braţelor şi picioarelor.

În anii 1970, o campanie de vaccinare a americanilor împotriva unei presupuse devastatoare tulpini de gripă porcină a fost oprită după ce 450 dintre cei vaccinaţi au dezvoltat sindromul, care poate cauza paralizie.

Peru a declarat, în luna iunie, urgenţă sanitară în cinci regiuni ale ţării, după apariţia mai multor cazuri.

Testele clinice din Peru pentru vaccinul Sinopharm urmau să se încheie săptămâna aceasta, după ce au fost realizate pe 12.000 de oameni.

Dacă se vor dovedi de succes, rezultat ce va fi disponibil la jumătatea anului 2021, guvernul peruan va cumpăra până la 20 de milioane de doze pentru a vaccina două treimi din populaţie.Total
0
Shares
Total
0
Share