Perla de lângă epavă

Perla de lângă epavă

Băile minerale de la TELEGA, unde mii de pensionari mergeau pe vremuri să-şi vindece durerile reumatice, sunt
acum o ruină. Locul de tratament s-a închis după ce primăria şi fostul concesionar au început să se certe în instanţă. Administraţia locală a câştigat procesul, însă acum se judecă şi cu firma care, între timp, a cumpărat locul de la concesionar. În localitate mai funcţionează doar Băile sărate sau complexul Şoimul. Doar că proprietăţile apelor de aici nu sunt de aceeaşi calitate.

Băile minerale Telega erau o emblemă şi totodată perla a comunei cu acelaşi nume.Aici se găseşte un lac vechi de
peste 500 de ani a cărui apă este renumită pentru proprietăţile curative. Actualul concesionar al băilor, care este
în prezent în proces cu primăria Telega nu a făcut niciodată investitii serioase, asa cum merita locul. A cârpit cât a putut şi a aşteptat profit. În trecut aici erau adevărate pontoane de acces, lacul era decolmatat, iar zona înfloritoare. Cu trecerea anilor băile au devenit încet, încât pericol iminent pentru fiecare turist care venea la tratament.

Acum, pentru comuna care se afundă în linişte, salvarea a venit odată cu ridicarea unui nou complex balnear care se afla la doar câţiva metri de perla devenita acum o epavă.

Institutul Balnear Francez a plasat în trecut staţiunea Băile Telega pe locul doi în Europa şi pe locul cinci în lume în ceea ce priveşte contribuţia în vindecarea numeroaselor boli. În perioada interbelică, membrii familiei regale se tratau la Telega. Acum totul este ruina. Decizia cu privire la soarta celebrelor bai urmează să fie luată în instanţă, în şedinţă de Apel intentată de primăria din comună.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt