Pericolul de după pandemie. Kraken, cea mai infecțioasă tulpină Covid - Prima News

Pericolul de după pandemie. Kraken, cea mai infecțioasă tulpină Covid

Pe lângă gripă și viroză însă România se va confrunta și cu o nouă subvariantă Omicron, denumită XBB 1.5 sau Kraken! Virusul produce deja de câteva săptămâni foarte multe infectări în Asia și Statele Unite. Noua variantă este cea mai infecțioasă de până acum, dar formele de boală pe care le dă nu sunt neapărat mai grave față de cele cu care ne-am confruntat, spun specialiștii. Virusul ar putea duce însă la complicații în cazul celor care au și alte boli.

Subvarianta XBB 1.5 sau Kraken, noua subvariantă Omicron este cea mai infecțioasă tulpină de până acum. Ea are capacitatea de a evita imunitatea dobândită de cei care au trecut anterior prin infecție, de către cei care s-au vaccinat sau de către cei care -au îmbolnăvit și s-au și vaccinat. Sunt deja zone în lume unde virusul are o răspândire rapidă.

Noua variantă nu dă însă neapărat forme mai grave de boală, însă pericolul poate veni din infectarea simultană cu virus gripal și cu sars cov 2, varianta kraken.

Fiecare dintre noi ar trebui să ne folosim de măsurile pe care le cunoaștem încă din pandemie, spun medicii, în aces nou context. Asta înseamnă vaccinare, mască în spațiile închise, aglomerate și igienă temeinică a mâinilor. Alimentația echilibrată și sportul însă nu în exces ne ajută.

Subvarianta kraken deocamdată este un semnal de alarmă pentru Europa, deși a fost depistată în mai multe țări, printre care Franța, Germania și Spania. O explozie de cazuri în România ar coincide cu sezonul gripal dificil, lucru care ar aglomera și mai mult unitățile sanitare.

Total
0
Shares
Total
0
Share