Performanţe departe de ţară

Performanţe departe de ţară

Echipa naţională de Fotbal a României a câştigat toate meciurile şi are şanse să câştige trofeul final. Şi nu! Nu este
păcăleală sau ironie, ci adevărul, dacă vorbim despre campionatul de fotbal amator pe naţiuni , care se desfasoara in această perioada în Irlanda de Nord. La 3.000 de kilometrii de ţară, o mână de români au făcut echipă şi cu seriozitate, antrenamente şi dăruire înving trupe puternice ca cele ale Portugaliei, Poloniei, Nigeriei sau Irlandei.

Toţi sunt amatori. Fiecare are serviciu de luni până vineri, de dimineaţa până seara. Ovidiu este căpitanul echipei de fotbal amatori a Romaniei . Lucrează pe un şantier chiar în centrul Belfastului şi a jucat fotbal profesionist în România.

Începând de azi, meciurile sunt decisive. Orice înfrângere înseamnă eliminarea din turneul naţiunilor. Este un meci
greu, pentru că echipa locală care reprezintă Irlanda, este cotată ca una dintre favorite.

Familiile vin şi ele la meci. Ca suporteri. Cu mic cu mare vor victoria taţilor, fraţilor sau copiilor lor. Meciul a fost dominat în prima parte de Irlandezi. În minutul 10 conduceau cu 2 zero. Însă, prin schimbări bine gândite, echipa României a întors rezultatul . La final, ai noştri au câştigat.

Drumul spre finală este dificil, pentru că echipele rămase sunt foarte bune. Dar sunt mari şanse ca romanii să ia
trofeul. Însă, chiar şi dacă nu se va întâmpla asta, rămâne ideea unei participări frumoase a unei comunităţi de români de undeva de foarte departe de Ţară.

Chiar dacă părea greu de adunat 11 jucători amatori, au fost la un moment dat chiar şi 40 de înscrişi. Însă, în timp, echipa romaniei s-a închegat şi a devenit o forţă. Nu fără sacrificii şi efort. Jucătorii au două antrenamente şi cel puţin un meci pe săptămână.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt