Percheziţii în 4 judeţe, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări şi fals material în înscrisuri oficiale

Percheziţii în 4 judeţe, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări şi fals material în înscrisuri oficiale

Poliţiştii din Alba au efectuat, joi, 19 percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Hunedoara, Argeş şi Tulcea, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări şi fals material în înscrisuri oficiale, în cauză fiind reţinut un tânăr din oraşul Cugir, potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

"Astăzi, 14 aprilie 2022, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 19 percheziţii domiciliare, dintre care 13 în judeţul Alba, 4 în judeţul Hunedoara şi câte o percheziţie în judeţele Argeş şi Tulcea, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări şi fals material în înscrisuri oficiale. Din cercetări, a rezultat faptul că, de la începutul anului 2022 şi până în prezent, mai multe persoane ar fi achiziţionat ţigări, în afara antrepozitului fiscal, şi le-ar fi transportat şi comercializat, fără ca acestea să fie marcate fiscal", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, persoanele în cauză ar fi întocmit, în fals, diverse documente, precum acte de studii şi documente care atestă starea de sănătate, pe care le-ar fi pus la dispoziţia unor persoane, în schimbul unor sume de bani.

Prejudiciul cauzat nu a fost încă stabilit.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, 13.344 de ţigarete provenite din contrabandă, care urmau să fie comercializate, precum şi înscrisuri şi tehnică folosită în activitatea infracţională.

Au fost citate şi audiate 6 persoane, iar faţă de un bărbat, de 34 de ani, din Cugir, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca, vineri, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

La activităţi au participat atât poliţişti din cadrul altor structuri ale IPJ Alba, cât şi din cadrul inspectoratelor Argeş, Tulcea şi Hunedoara, precum şi jandarmi din Alba şi Hunedoara. 

Sursa: Agerpres

Afla mai multe desprecontrabandaperchezitiitigari
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt