Pentagon: Rusia va ieşi din conflictul cu Ucraina mai slăbită şi mai izolată

Pentagon: Rusia va ieşi din conflictul cu Ucraina mai slăbită şi mai izolată

Rusia va ieşi din conflictul cu Ucraina mai slăbită şi mai izolată, a declarat un înalt oficial al Pentagonului. Vineri, preşedintele american Joe Biden Biden este aşteptat să se deplaseze în Polonia vineri, acolo unde milioane de refugiaţi au fugit de războiul din Ucraina. Adresându-se joi liderilor G7, preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky a îndemnat naţiunile membre să ia măsuri mai puternice, inclusiv un „embargo total” asupra comerţului cu Rusia şi crearea de garanţii de securitate pentru Ucraina. Zelenski a mulţumit Europei pentru sprijin, dar pe de altă parte, le-a reproşat liderilor că au acţionat prea târziu şi au ratat şansa de a-l opri pe Vladimir Putin să pornească acest război.

Ucraina ar trebui să fie în Uniunea Europeană în viitorul apropiat, le-a spus preşedintele ucrainean liderilor europeni la summitul UE de la Bruxelles. Li s-a adresat în urmă cu câteva ore prin videoconferinţă, după ce ieri a transmis un mesaj şi la summitul NATO pentru a cere mai mult sprijin militar. Volodimir Zelenski a mulţumit Europei pentru sprijin. Pe de altă parte, le-a reproşat liderilor că au acţionat prea târziu şi au ratat şansa de a-l opri pe Vladimir Putin să pornească acest război. Nu întârziaţi şi această decizie, este şansa noastră, a implorat liderul de la Kiev.

"Vreau să vă mulţumesc că sunteţi uniţi, uniţi în jurul nostru. Şi apreciem asta cu adevărat. Aţi aplicat sancţiuni. Suntem recunoscători. Acestea sunt măsuri puternice. Dar era puţin cam târziu. Pentru că dacă ar fi fost luate preventiv, Rusia nu ar fi declanşat război. Cel puţin nimeni nu ştie sigur. Ar fi existat o şansă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt