Pensiune de coşmar

Pensiune de coşmar

Pensiunea din Poiana Braşov care servea turiştilor ciorbă gătită cu apă din hazna a fost prinsă din nou pe picior greşit de Protecţia Consumatorului. După ce locul a fost închis, proprietarii şi-au mutat activitatea într-o altă cabană, din Moeciu de Jos. Comisarii ANPC au mers şi de această dată în control, însă n-au fost lăsaţi să intre.

La sfârşitul lunii februarie, mai mulţi copii aflaţi în tabără s-au îmbolnăvit la această pensiune din Poiana Braşov. Proprietarii foloseau la mâncare apă infestată dintr-un puţ propriu, care se afla extrem de aproape de fosa septică.
Inspectorii ANPC au decis atunci să închidă locul. Când s-au văzut fără afacere, proprietarii şi-au mutat activitatea la Moeciu de Jos. Zilele trecute, Protecţia Consumatorului a mers şi aici. De data aceasta, inspectorii nu au fost lăsaţi să intre, iar proprietarii s-au ales cu o nouă amendă de 10.000 de lei.

Pensiunea din Moeciu este, în continuare, deschisă. Iar turiştii care vor să îşi rezerve camere în vechea pensiune din Poiana Braşov sunt redirecţionaţi aici.

În ultima vreme, sunt semnalate tot mai multe astfel de cazuri în turismul românesc. Putini sunt însă operatorii economici care îşi asumă greşeala.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt