Pelerinajul Luminii de Sfântul Andrei - Prima News

Pelerinajul Luminii de Sfântul Andrei

Creștinii ortodocși îl cinstesc astăzi pe Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României. Peste 15.000 de credincioși au venit să se roage la peștera care îi poartă numele în localitatea constănțeană Ion Corvin. Mulți dintre ei vin convinși de puterile tămăduitoare ale moaștelor sfinte depuse aici. Și la Galați, oamenii au stat la cozi kilometrice pentru a se ruga la osemintele Sfântului.

Despre Sfântul Apostol Andrei se știe că a intrat pentru prima oară în țară, în zona Dobrogei. Și-a găsit lacaș într-o grotă și a început să propovăduiască cuvântul Domnului. Peștera Sfântului Andrei este considerată a fi prima biserică din România.

Deși temperatura nu a trecut de 3 grade Celcius, oamenii s-au aşezat la coadă de dimineață ca să ajungă la moaşte. Apoi şi-au continuat drumul către peştera despre care se spune că a servit drept adăpost în drumul Sfântului Andrei în această regiune.

Pelerinajul a devenit deja tradiţie la marginea localităţii constănţene Ion Corvin. Gigi Becali, cunoscut pentru apropierea sa de biserică, a venit și el la peșteră.

Sute de jandarmi au asigurat ordinea și au amenajat culoare speciale de intrare și de ieșire pentru a evita aglomerația. Slujba de la peștera Sfântului apostol Andrei a fost oficiată de către preoți români, greci și bulgari. Și la Galați mii de oameni au stat ore în șir la coadă pentru a ajunge la moaștele Sfântului.

În cele trei zile de pelerinaj d ela malul Dunării, peste 10.000 de pelerini s-au rugat la moaștele Sfântului.

Total
0
Shares
Total
0
Share