Pelerinaj cu o sută de mii de oameni, la Nicula - Prima News

Pelerinaj cu o sută de mii de oameni, la Nicula

Peste o sută de mii de credincioși ortodocși au fost azinoapte la mănăstirea Nicula și s-au închinat la icoana
făcătoare de minuni a Fecioarei Maria într-un pelerinaj impresionant. După o noapte de rugăciune, oamenii au
rămas in curtea mănăstirii și s-au odihnit în corturi, iar dimineață au participat la Sfânta Liturghie. Alte mii de
credincioși, de data aceasta catolici, au participat la pelerinajul de Sfânta Maria de la Basilica Papală Maria Radna.

Ca la un semn, dealul mănăstirii Nicula din Cluj s-a luminat și s-a umplut de cântece, când icoana fecioarei maria a fost arătată mulțimii intr-o procesiune impresionanta. Unii credincioși s-au așezat in genunchi și și-au pus nădejdea in Dumnezeu.

Abia spre dimineață pelerinii s-au așezat pe pământul rece, iar puțin după ora 9 preotii au adunat din nou mulțimea la rugăciune. Peste 100.000 de oamnei, tineri și bătrâni, au ajuns la Nicula, numărul lor depășind orice așteptare. A fost extrem de aglomerat, însă oamenii și-au păstrat calmul și au așteptat chiar și cu orele sa ajungă in preajma mănăstirii.

Și comunitatea catolică din România a celebrat Adormirea Maicii Domnului, la Basilica Papală Maria Radna din județul Arad. Aici, slujbele au fost oficiate în 5 limbi: română, maghiară, germană, croată și slovacă. Sfânta litughie
pontificală a fost oficiată de doi episcopi, unul de la Timișoara, iar celălalt de la Olomouc, Cehia. Dupa slujbă,
credinciosii au cules din padurea de stejari din spatele manastirii, niste muguri asemuiti cu lacrimile Fecioarei Maria.

Sărbătoarea de astăzi este punctul culminant al vieții Maicii Domnului, spun clericii.

Atestată documentar de peste 700 de ani, mănăstirea Maria Radna a primit în anul 1992, de la Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea, titlul de Basilica Papală Minor, iar aici se găseşte o icoană a Maicii Domnului cu pruncul Iisus, care este făcătoare de minuni.

Total
0
Shares
Total
0
Share