Pele speră ca Brazilia să cucerească un nou titlu de campioană mondială

Pele speră ca Brazilia să cucerească un nou titlu de campioană mondială

Fostul atacant brazilian şi triplu campion mondial Edson Arantes do Nascimento ''Pelé'' a declarat luni că aşteaptă cu nerăbdare să vadă selecţionata ţării sale câştigând un nou titlu suprem, cu şapte luni înaintea startului Cupei Mondiale din Qatar, informează EFE.

"Eşti pregătit pentru o altă Cupă Mondială? Eu sunt. Îmi doresc foarte mult să vadă echipa noastră ridicând încă o dată trofeul", a scris Pele pe reţelele de socializare.

Brazilia este selecţionata cu cele mai multe titluri mondiale cucerite în istoria sa, având în palmares cinci trofee (1958, 1962, 1970, 1994 şi 2022), la primele trei dintre ele contribuind şi fostul idol al echipelor Santos FC şi New York Cosmos.

După ce a dominat cu autoritate calificările sud-americane, Selecao se va lansa în cursa către cel de-al şaselea titlu mondial în Grupa C a CM 2022, în care va înfrunta Elveţia, Serbia şi Camerun.

Pele, în vârstă de 81 ani, a fost internat câteva zile, săptămâna trecută, într-un spital din Sao Paulo, pentru a continua tratamentul împotriva tumorii la colon, pentru care a fost deja operat în septembrie 2021.

În ultimii ani, starea de sănătate a lui Pele s-a deteriorat şi din alte cauze, precum probleme la coloana vertebrală, şold şi genunchi, care i-au redus mobilitatea şi l-au obligat să se spună unei intervenţii chirurgicale. De asemenea, fostul fotbalist brazilian a suferit unele crize de rinichi, care au dus la spitalizarea sa.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt