Patru morţi şi şapte dispăruţi într-un accident de mină

Patru morţi şi şapte dispăruţi într-un accident de mină

Patru persoane au murit, şapte sunt date dispărute şi 21 au fost spitalizate în urma unui accident survenit miercuri într-o mină de cărbune din sudul Poloniei, au anunţat autorităţile poloneze şi compania proprietară JSW, informează AFP şi Reuters.

Precedentul bilanţ anunţat de companie indica trei morţi şi opt dispăruţi după două explozii provocate de acumularea de metan.

Conform JSW, o primă explozie a avut loc la scurt timp după miezul nopţii, la o adâncime de 1.000 metri în mina Pniowek din Pawlowice. În locul unde s-a produs explozia se aflau 42 de mineri, iar cei mai mulţi dintre ei au suferit arsuri.

O a doua explozie s-a produs puţin mai târziu, în timpul operaţiunilor de salvare.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a transmis condoleanţe familiilor celor decedaţi şi a anunţat că se va deplasa la faţa locului.

În Polonia, ţară care depinde în continuare de cărbune pentru a-şi asigura 70% din energie, au avut loc şi alte accidente miniere în ultimii ani.

În martie 2021, doi mineri au murit şi doi au fost răniţi într-un accident survenit la Myslowice-Wesola, în sudul ţării, iar în 2018, alţi cinci au decedat în mina de la Zofiowka, aparţinând tot JSW.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt