Pasarela simbol din Mamaia, demontată

Pasarela simbol din Mamaia, demontată

Statiunea Mamaia mai pierde un simbol! Pasarela care duce în largul mării începe să fie demontată bucată cu bucată. Lărgirea plajei a scurtat-o considerabil. Din 400 de metri, cât avea la inaugurare, acum mai sunt puţin peste o sută. Restul este prins în nisipul cu care au fost lărgite plajele. Primaria a demontat o mare parte, iar porţiunea care a rămas în mare riscă să ajungă la fier vechi dacă rugina e prea avansată.

Un million de euro a costat pasarela din Mamaia, iar banii au venit de la bugetul local şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale. A avut viaţă scurtă: doar 10 ani, în care a mai fost reparată pe ici pe colo.

Însă experţii vor avea ultimul cuvânt. Ei vor analiza metalul grinzilor deja dezasamblate şi vor vedea care este gradul de coroziune. Ar putea da unde verde demontării a tot ce a mai rămas.

Cu timpul, pasarela din Mamaia devenise punct de atracţie pentru turişti. Apoi, primarul a închis-o publicului pentru lucrări de reparaţii şi întreţinere. Timp de doi ani nu a mai fost funcţională.

Mamaia a mai pierdut o pasarelă construită în mare, la câteva sute de metri depărtare. O altă pasarelă, construită de Casa Regala, zace dezafectată de 20 de ani.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt