Partidul anti-sistem din Bulgaria, condus de un cântăreţ, a urcat pe primul loc în sondaje înainte de alegerile de duminică

Partidul anti-sistem din Bulgaria, condus de un cântăreţ, a urcat pe primul loc în sondaje înainte de alegerile de duminică

Noul partid anti-sistem din Bulgaria, Există un Astfel de Popor (ITN), condus de un cântăreţ şi moderator de talk-show-uri, a ajuns pe primul loc într-un sondaj realizat înainte de alegerile anticipate de duminică, relatează Reuters.

În cel mai nou sondaj realizat înainte de alegerile care vor avea loc în 11 iulie, ITN a depăşit cu 0,3% formaţiunea GERB, aflată până acum la guvernare şi şi-a mărit considerabil procentul electoral faţă de alegerile din aprilie – 21,8% faţă de cele 17,7 obţinute anterior. ITN a fost surpriza alegerilor din aprilie, clasându-se pe locul doi şi depăşind Partidul Socialist, unul dintre partidele tradiţionale bulgare.

GERB a cunoscut o scădere în intenţiile de vot – la alegerile din aprilie s-a clasat pe primul loc cu 26,2%, însă nu a reuşit să formeze un guvern.

Sondajul a fost realizat de casa de sondare Alpha Research din Sofia şi arată că deşi sprijinul pentru mai multe formaţiuni anti-sistem a crescut, ele nu ar putea, totuşi, să formeze un guvern.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt