Participanţi la convoaiele împotriva certificatului vaccinal au fost primiţi la Parlamentul European

Participanţi la convoaiele împotriva certificatului vaccinal au fost primiţi la Parlamentul European

O delegaţie de participanţi la convoaiele împotriva permisului vaccinal a fost primită marţi de eurodeputaţi în sediul Parlamentului European de la Strasbourg, unde aveau intenţia de a înmâna o "scrisoare deschisă" şi "doleanţe ale cetăţenilor" privind restricţiile sanitare, relatează AFP.

Circa 50 de participanţi la convoaie au fost întâmpinaţi de eurodeputaţii din partidul Rassemblement national (extremă dreapta) Virginie Joron şi Philippe Olivier în faţa clădirii, ale cărei puncte de acces erau blocate de importante forţe de ordine. Apoi o delegaţie formată din trei femei, însoţită de avocatul Carlo Alberto Brusa, a pătruns în incinta Parlamentului European.

"Vom avea o reuniune pentru a discuta, să vedem cu ce vă putem ajuta", le-a spus Virginie Joron, care a afirmat că ea consideră manifestaţia lor "sănătoasă şi utilă".

Delegaţia susţinea că urma să se întâlnească în cursul după-amiezii cu "parlamentari europeni de toate naţionalităţile şi toate orientările politice", însă fără a comunica nume.

"Rămânem în acest demers democratic de a discuta, de a dialoga, dar totuşi avem revendicări ferme care nu sunt ascultate şi sperăm din toată inima că astăzi aleşii noştri vor înceta să voteze legi liberticide", a explicat Maria Cloarec, infirmieră în vârstă de 39 de ani, membră a delegaţiei.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt