Parteneriat între SJU şi Boston Scientific, pentru un centru de referinţă în proceduri endovasculare

Parteneriat între SJU şi Boston Scientific, pentru un centru de referinţă în proceduri endovasculare

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava intră în parteneriat educaţional cu Boston Scientific, pentru a deveni centru de referinţă în proceduri endovasculare periferice arteriale şi venoase, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Dan Teodorovici.

Potrivit lui Teodorovici, SJU Suceava a primit, săptămâna trecută, vizita lui Andreas Stigkas, bussiness manager SEE, Intervenţii Periferice & Oncologie din cadrul corporaţiei Boston Scientific, care este lider global în dispozitive şi terapii medicale pentru intervenţii periferice.

"Scopul vizitei a fost stabilirea unui parteneriat educaţional ce va pune Spitalul Judeţean Suceava pe harta centrelor de referinţă în proceduri endovasculare periferice arteriale şi venoase", a spus Teodorovici, precizând că SJU Suceava este singurul spital din România care a achiziţionat, în ultimii doi ani, două aparate de cea mai înaltă performanţă dedicate procedurilor minim invazive endovasculare, respectiv un AngioJet şi un Jetstream.

Teodorovici a explicat că Angiojet este un sistem performant de trombectomie farmaco-mecanică cu aspiraţie şi, în acelaşi timp, pulverizarea unor substanţe litice pentru îndepărtarea trombilor (cheagurilor de sânge) atât din artere, cât şi din vene, restabilind rapid fluxul sangvin.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt